Érintésvédelmi Felülvizsgálat    

Villanyszerelés  
Érintésvédelem  
EBF.  
Villámvédelem  
Kapcsolat  

 Érintésvédelmi felülvizsgálat, hurok impedancia, földelési ellenállás, talaj fajlagos ellenállá, kötések ellenállás, szigetelés ellenállás  mérése, FI. relé tesztelése, vizsgálata.

 14/2004. (IV. 19.) FMM rendelet előírja, a nem lakóépületekre, 3 évente kötelező, a villamos hálózatok felülvizsgálatát (üzletek,  konyhák, üzemek, csarnokok, mezőgazdasági létesítmények, stb.). Ennek a vizsgálatnak a számszerű eredményeit jegyzőkönyvbe  rögzíteni kell. Ennek meglétét, több állami felügyeleti szerv ellenőrizheti, és hiányában pénzbüntetést ró ki. A villamos  kéziszerszámokat évente kell ellenőriztetni. Társasházak közös részénél és egyéb létesítményeknél 6 évente kell ellenőrizni. Ezt a  vizsgálatot el kell végezni új hálózatok kiépítésénél, vagy hálózat felújításakor vagy a hálózat átalakításakor. A felülvizsgálat akkor  teljes, ha a többi felülvizsgálatot is elvégezték, EBF. (erősáramú berendezés felülvizsgálat) és a villámvédelm felülvizsgálata (ezt csak  ott kell, ahol van villámvédelem kialakítva. Új hálózat kiépítése után el kell végezni az első felülvizsgálatot, ez egy összetettebb feladat.  Meglévő hálózatokon csak felújító vizsgálatot kell elvégezni, ez egyszerűbb vizsgálat.

 Lakásoknál nem kötelező, de ajánlott időnként átvizsgálni. Az élet nem pótolható, ezért fontos, hogy lakás villamos hálózata  biztonságos legyen. Lehet, hogy meglazul valahol a kötés, elszakad a vezeték, vagy szabálytalanul lett kiépítve a hálózat és baleset,  vagy életveszélyes lehet. Számtalan villamos baleset történt, ezeket a hibákat felülvizsgálattal ki lehet szűrni és utána ki lehet javítani és  biztonságos lesz a hálózat.

 Ezek a vizsgálatok különböző műszerekkel történik. A felülvizsgálatot csak szakképzett, erre külön vizsgázott személy végezheti!!!!


áramütés
Érdemes megnézni!!!


Hőtérkép
                    forrás:időkép.hu